tiistai 8. tammikuuta 2013

Väinö lääkärissä osa 2

Kun Väinön antibioottikuuri oli lopuillaan, alkoi hänen säärinsä tulla pientä näppylää. Ajateltiin, että se tulee konttaamisesta. Väinö tykkää olla ilman housuja kotona ja onneksi meillä on lämmin puolinakuiluun. Näppylät kuitenkin lisääntyivät ja alkoivat levitä: ensin reisiin, sitten käsiin, hieman pepulle, selkään, vähän vatsaan ja lopulta niskaan asti. Kun niska oli saavutettu, jalkojen näpyt alkoivat olla jo punaisia palluroita. Onneksi tälle illalle oli varattu lääkäriin kontrolliaika (ettei flunssa ole mennyt korviin) ja menimme taas Väinön kanssa lääkäriin. Olimme itse epäilleen enterorokkoa, sillä pahimmat näppylät olivat jaloissa ja käsissä.

Näppylät oikeasti punaisempia.
No, eihän se mitään enterorokkoa ollut. Viruksen aiheuttamat näppylät eivät kuulemma etene alhaalta ylös vaan ylhäältä alas. Ja näppylän ulkonäkö - keskeltä punainen ja ympärillä valkoinen rengas - kuulemma viittaa allergiseen reaktioon. Tämän takia joudumme Väinön kanssa dieetille. Ei suklaata, sitrushedelmiä, omenaa, raakaa porkkanaa, pähkinää, tomaattia, eikä kalaa. Arvatkaa vain, mitä mun nyt tekee mieli! Suurin piirtein kaikkia noita... Itse epäilen kyllä, että penisilliini olisi hyvinkin potentiaalinen reaktion aiheuttaja. Noita kaikkia rajoitettavia ruoka-aineita olen syönyt koko ajan, ja vaikka lääkäri sanoi, että allergiat voi puhjeta yhtäkkiä, niin epäilen. Mutta katsotaan. En minäkään voinut syödä noin viiden vuoden aikana sitrushedelmiä ollenkaan, kun silmistä lähti nahka. Ja nyt voin. Aina vähän kokeilin, kun niistä kuitenkin niin paljon pidän.

Nyt sitten yritetään muistaa nämä rajoitteet ja antaa Väinölle antihistamiinia. Harmittaa, kun Väinölle on juuri alkanut maistumaan omena ja mandariini. Ja kalaakin oli tähän lähiaikoihin suunnitellut ruokalistalle. Tällä kuitenkin mennään nyt.

Ei kommentteja:

Tyttö tuli!

Olin aivan varma, että vauva syntyisi etuajassa, kuten veljensäkin. Laskettu päivä lähestyi, eikä kehossa tuntunut harjoitussupistuksien lis...